Foto: Jesper Mattsson/SVT

Nu öppnar Linde lasarett ny avdelning för 23-timmarsvård

Uppdaterad
Publicerad

De har varit hett efterlängtade – Lindesbergs lasaretts nya akutvårdsplatser. På onsdagen var det dags att ta avdelningen i bruk.

Efter många års väntan kan nu de nya akutvårdsplatserna på Lindesbergs lasarett tas i bruk. Avdelningen är ett resultat av ett envist arbete, inte minst från nuvarande verksamhetschef Lena Göransson.

– Den här avdelningen är en förlängning av akutmottagningen och akutkliniken. Här finns det möjlighet att lägga in patienter i en skön säng och erbjuda dem mat om väntan drar ut på tiden.

Frigör sängar

På den nya avdelningen tillämpar man så kallad 23-timmarsvård. Platserna är till exempel till för patienter som man önskar ha under observation under en lite längre tid innan beslut tas om att antingen låta dem åka hem, eller skriva in dem på en vårdavdelning.

Avdelningen ska också kunna frigöra sängar från andra delar på sjukhuset.

– Tidigare har vi kanske varit tvungna att lägga in patienter på andra avdelningar eftersom de kanske inte kunnat åka hem mitt i natten.

Flera har kämpat länge

Och enhetschefen är mycket lättad över att äntligen vara igång.

– Jag har kämpat för den här avdelningen under de fem år jag har varit anställd, men flera har gjort det innan jag kom hit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.