Polisstationen kommer till en början ha öppet för besökare tisdagar och torsdagar. Foto: Emilie Pless/SVT

Nu öppnas polisstationen för invånarna i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Från och med tisdagen kommer polisstationen i Vivalla öppna för besökare. Det innebär att allmänheten kommer kunna anmäla brott, ställa frågor och ansöka om tillstånd på plats.

Polisstationen har funnits i Vivalla i flera år. Men det är först från och med idag, tisdag, som en reception kommer bemannas under två förmiddagar i veckan.

– Eftersom vi har en etablerad verksamhet här med en polisstation, vill vi också att den ska vara öppen för allmänheten så att man kan komma in och ställa frågor, göra en anmälan eller få hjälp att söka tillstånd, säger Annika Laestadius, lokalpolisområdeschef i Örebro.

Viktig signal

Till att börja med kommer stationen att ha receptionen öppen under förmiddagarna på tisdagar och torsdagar, tider som man hoppas kunna utöka.

Fredrik Malm är kommunpolis och har jobbat i Vivalla under flera år. Redan när han började lovade fanns det planer på att öppna en reception, vilket det nu åtta år senare alltså gör.

– Jag tycker det är en viktig signal i vår närvaro i området att vi har en öppen reception. Det har stått polis på dörren väldigt länge, då känns det naturligt med en öppen del. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.