Instättningsautomat för kontanter. Foto: Thomas Wedin /SVT

Nu ska det gå att sätta in pengar i automater

Uppdaterad
Publicerad
De flesta banker i Örebro tar inte längre emot sedlar från sina kunder. Men nu ska det gå att sätta in dem i en automat istället.
Företaget Bankomat har redan satt upp ett så kallat kontantcenter med uttags- och insättningsautomat i Mariebergs galleria.

För snart ett år sedan påbörjades arbetet med att etablera så kallade kontantcenter runt om i Sverige. Här skall bankkunder både kunna ta ut kontanter, men även sätta in.

– Tillsammans med våra kunder ser vi ett förändrat behov av kontanthantering via automater och vill framförallt kunna erbjuda bättre tillgång till insättning än vad vi gör i dag, säger Johan Nilsson, kund- och marknadschef på Bankomat.

Insättningsautomat Foto: Thomas Wedin /SVT

Söker fler platser

Nu söker man efter fler centrala lägen i Örebro. Enligt Bankomat vill man etablera ett eller flera kontantcenter i staden.

– Som alltid är säkerhet och tillgänglighet viktiga faktorer när vi planerar var våra automater ska finnas. Det är oerhört viktigt för oss att man känner sig trygg vid automaterna. Våra kontantcenter ska ligga i köpcentrum, på handelsplatser och i andra inomhusmiljöer där det är upplyst och många människor är i rörelse, säger Johan Nilsson.

På Marieberg galleria i Örebro kan man nu både ta ut och sätta in pengar via automat. Foto: Thomas Wedin /SVT

Alla banker inte anslutna

Insättningstjänsten är än så länge mer begränsad än uttagstjänsten och kan i dagsläget bara användas av kunder till Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna.

Även växlingskontoren tar sedan tidigare emot kontanter av sina kunder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer