Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag började man vaccinera på Conventum igen. Snart kommer regionen vaccinera så mycket man hinner, säger Malin Magnusson, tf enhetschef. Foto: SVT

Nu vaccineras det på Conventum igen: ”Passar perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

Region Örebro län har packat ihop coronavaccinationen på Fredsgatan och flyttat in på Conventum. Kanske var det i grevens tid, för nu ska den stora massan få sin tredje dos.

Den tidigare mottagningen på Fredsgatan har fått utstå mycket kritik för att vara trång. Särskilt in- och utgången som gick genom en smal spiraltrappa.

– Man visste nog inte behovet när vi öppnade där, hur många som skulle vaccinera sig. Men det var ett problem med trapp och hiss, det var trångt, säger Malin Magnusson, tillförordnad enhetschef.

4 400 sprutor om dagen

Lagom till att Folkhälsomyndigheten sänkte intervallen för dos tre från sex till fem månader lyckades regionen hyra in sig på Conventum.

– Toppen är nu eller kommer komma de närmsta veckorna, så det passar perfekt att vi flyttar hit nu, säger Malin Magnusson.

Flytten har flutit på bra, berättar hon.

– Det har gått väldigt smidigt, alla samarbetade, från IT- till transportavdelningen och alla på Conventum.

Maxkapaciteten ligger på 4 400 sprutor om dagen inne på Conventum och regionen är beredda på att vaccinera på maxkapacitet de kommande veckorna. Det betyder att man även kommer plocka in mer personal.

– Många som arbetade tidigare har hört av sig och vill börja igen, sen har vi personal från Fredsgatan och Boglundsängen som följer med.

Fler diskar för ankomst

De som vaccinerade sig på Conventum i somras kommer inte mötas av några större nyheter när det är dags för dos tre nu.

– I princip ser det likadant ut. Men vid ingången har vi fler diskar för ankomst, sen är det lite annorlunda hur man köar, men annars ser det ungeför likadant ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer