Mellan fem och tio centimeter snö väntas falla över Örebro län under måndagseftermiddagen och natten till tisdag. Foto: Johannes Weckström /SVT

Nu väntas mer snö

Uppdaterad
Publicerad

Flera varningar för snöfall utfärdades av SMHI på måndagsmorgonen. Största mängderna väntas i Gävleborgs län, men upp till femton centimeter kan falla över Örebro län.

Det är SMHI som på måndagsmorgonen varnar för att det kan falla mellan fem och femton centimeter snö från och med måndag eftermiddag och under natten till tisdag över Örebro län.

Varningen omfattar även Väsmanlands- och Uppsala län. Men där väntas något mindre mängder nederbörd. Mellan tre och åtta centimeter snö falla.

Största snömängderna väntas falla över Gävleborgs län, där mellan tio och trettio centimeter snö kan komma. En klass 2-varning är utfärdad i det området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.