En till sjukhus efter anlagd brand

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på morgonen började det brinna i soprum i två trappuppgångar i ett flerfamiljshus i Örnsro. Branden misstänks vara anlagd och polisen utreder händelsen som mordbrand.

Strax efter klockan sju nu på morgonen kom larmet om att det brann i ett flerfamiljshus i Örnsro. När polis och räddningstjänst kom till platsen kunde de snabbt konstatera att branden var anlagd. I två separata trappuppgångar har någon tänt eld på tidningshögar.

– Vi utreder det som mordbrand, säger polisens vakthavandebefäl Jens auf der Heide.

Fördes till sjukhus

En kvinna fick föras till sjukhus med rökskador men enligt Anna Henningsson på Nerikes brandkår är skadeläget oklart.

– Det är en kvinna som är förd till sjukhus och vi var tvungna att evakuera flera boenden via vår stegbil, säger Anna Henningsson.

Det var ingen större risk att själva branden skulle sprida sig då den var begränsad till soprum. Men rökutvecklingen var kraftig och den spred sig snabbt.

– Vi bedömmer att sex lägenheter är så kraftigt skadade av rök och sot att de är obeboliga.

Många bränder i området

Det är inte första gången som det brinner i Örnsro. Hösten 2014 anlades flera bränder i området, både i bilar och källare. En 26-årig man greps misstänkt för ett flertal av bränderna i området. I nuläget kan polisen inte säga om det finns något samband mellan bränderna.

Kan vara hatbrott

I huset bor enligt polisen många studenter men även ensamkommande flyktingbarn men motivet bakom är oklart.

– Jag vet inte om det är ett hatbrott eller bara någon som vill elda, säger polisens vakthavandebefäl Jens auf der Heide.

Området är avspärrat och kommer att undersökas under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.