Gröna bron i Lindesberg stängs av för all framtid. Foto: Malin Gotlin/SVT

Beslut fattat: Ny bro i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

En enig kommunstyrelse i Lindesberg beslöt på tisdagen att bygga en helt ny bro till Loppholmarna och därmed riva Gröna bron och Fackverksbron.

– En bro måste vi ha och en ny blir bättre än att renovera någon av de gamla, säger Irja Gustavsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya bron blir bredare än de gamla och det ska finnas plats för gång- och cykeltrafikanter samt lättare arbetsfordon.

Tio miljoner kronor är avsatt till den nya bron inklusive belysning.

Inget utomhusbad

Enligt Irja Gustavsson var samtliga partier överens om beslutet kring den nya bron på tisdagens sammanträde. Däremot gick åsikterna isär om ett utomhusbad på Loppholmen. Oppositionen ville se ett sådant bad, men majoriteten – S, C och V – samt SD röstade emot.

– Det kostar flera miljoner att muddra och skapa en sådan badplats. Vi har inte ekonomi till det utan vi måste prioritera. Eftersom det redan finns andra badplatser i kommunen så anser vi inte att vi kan lägga pengar på ännu ett, säger Irja Gustavsson (S).

Majoriteten vill bland annat prioritera eftersatta gator och belysning i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer