Spårområdet vid Hallsbergs järnvägsstation. Foto: Malin Gotlin / SVT

Ny lokverkstad i Hallsberg: ”Modernt och digitalt underhåll”

Uppdaterad
Publicerad

En ny och modern lokverkstad ska byggas i Hallsberg. Verkstaden är anpassad för underhåll av moderna lok och ska stå klar hösten 2023. 

– Placeringen i Hallsberg är strategiskt väl vald. Godsstråk på järnväg löper genom orten i flera riktningar och en stor del av all tågtrafik passerar här, säger Jarkko Hohtari på Siemens Mobility i ett mejlsvar till SVT Nyheter Örebro.

Nya arbetstillfällen

Det är tillverkningsföretaget Siemens Mobility och Train Alliance som tillsammans kommer att etablera och driva den nya lokverkstaden i Rala industriområde i Hallsberg.

Verkstaden är optimerad för underhåll av moderna lok som skiljer sig en del från dom äldre gällande längd och lyfthöjder som medger att lyfta ut komponenter ur loken via taket.

Kommer det här innebära nya arbetsmöjligheter i Hallsberg?

– Utöver arbetstillfällen vid själva uppförandet av verkstaden kommer vi vid full produktion att bemanna med cirka 15 personer varav ungefär tio kommer att behöva nyanställas, säger Jarkko Hohtari på Siemens Mobility.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer