Storgatan i Örebro. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Ny trafiklösning för Storgatan i Örebro

Publicerad

Tekniska nämnden beslutade på torsdagen om en ny trafikreglering av Storgatan. Detta för att förenkla för trafikanter och för att öka framkomligheten för kollektivtrafiken. När de nya reglerna börjar gälla är ännu inte bestämt.

I dagsläget finns det varken någon tidsbegränsning eller avgift för bilister som parkerar på Storgatan, och det är något som har skapat problem i trafiken. Därför kommer parkeringarna på gatan nu att avgiftsbeläggas och tidsbegränsas till 30 minuter, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Dessutom är det idag inte tillåtet att svänga in på Storgatan för fordon som färdas på Fredsgatan, varken från östlig eller västlig riktning. Det kommer ändras så att trafikanter som färdas på Fredsgatan kommer tillåtas svänga in på Storgatan och åka norrut.

När de nya reglerna börjar gälla är ännu inte bestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.