Meriterade Jonas Svantesson blir ny huvudtränare för Örebro Volley. Foto: Örebro Volley

Ny tränare klar för Örebro Volley

Publicerad

Efter att ha haft en ruljans av tränare presenterar Örebro Volley nu sin nya huvudtränare – Jonas Svantesson.

– För min egen utveckling så kändes det rätt med ett damlag med rätt förutsättningar och det visade Örebro ganska snabbt upp att de har, säger han.

Efter bara en säsong i klubben avslutades samarbetet med coachen Brendan Garlick. Det blev en tredjeplacering för laget, både i serien och i SM-slutspelet.

Redan nu kan laget dock presentera sin nya tränare. Med 11 säsonger spelade, 13 säsonger som tränare och fem år som assisterande förbundskapten för damlandslaget i bagaget kände Jonas Svantesson att det var dags att ta sig an något nytt.

– Det är skillnad på landslag och klubbverksamhet. En av de stora utmaningarna är att hinna titta så mycket som möjligt på matcher från förra året och bilda mig en uppfattning om spelet i stort i elitserien och hur Örebro spelade förra året, säger han i ett pressmeddelande. 

Hoppas på långt samarbete

Än så länge är kontraktet skrivit på ett år, men klubben hoppas på ett långt samarbete med Svantesson.

– Med Jonas får vi en välmeriterad huvudtränare med ambitioner. Det är en tränare med modern syn på ledarskap och som kommer passa perfekt in i klubbens ambition att utmana om titeln, säger klubbens Ordförande Olle Anfelt i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.