På lördagen invigdes kommunhuset. Foto: Peter Comstedt/SVT

Nya kommunhuset i Hällefors invigdes

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen invigdes Hällefors nya kommunhus i gamla Formens hus lokaler.

Tommy Henningsson är kommundirektör i Hällefors kommun. Han var på plats när kommunhuset invigdes på lördagsförmiddagen.

– Det känns alldeles perfekt, vi är framme nu vid delmål ett, att öppna det för allmänheten och visa att detta är det nya kommunhuset, tillika Formens hus.

Tommy Henningsson, kommundirektör i Hällefors. Foto: Peter Comstedt/SVT

Huset byggdes som ett designhus och ska symbolisera stål och trä och personalen har arbetat i huset sedan december. Men på lördagen skedde den officiella invigningen.

Planer för gamla kommunhuset

Vad som händer med det gamla kommunhuset är ännu inte bestämt, enligt Tommy Henningsson. Men kommunen utreder olika alternativ.

– Just nu tittar vi på allt i från om det ska avvecklas till att vi gör verksamhet i det, men det kommer levereras olika förslag om det senare i höst.

Den kommunala administrationen har flyttats från det gamla kommunhuset till det nya, där det också finns en utställningsyta.

– Vi vill också skapa en mötesplats för medborgarna där man kan besöka olika typer av sammankomster och evenemang, det är nästa steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.