”Det har kommit fram uppgifter som gör att vi behöver göra en ny undersökning”, säger polisen Christina Hallin. Foto: Peter Comstedt / SVT

Nya undersökningar i mordet på Örebrokvinnan – bekräftar fynd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen sökte i dag genom det område där en 45-årig kvinna hittades mördad i maj.

– Det har kommit fram uppgifter som gör att vi behöver göra en ny undersökning, säger polisen Christina Hallin.

Det var i mitten av maj som en 45-årig kvinna försvann från sitt hem i Örebro och en knapp vecka senare hittades mördad i närheten. På torsdagen meddelade polisen att man kommer att undersöka området på nytt.

– Vi ska söka efter föremål, men berättar inte vad vi söker. Det är ett område där det bor och rör sig mycket människor, säger Christina Hallin, pressinformatör polisen i Örebro.

Hjärstamordet

Under torsdagseftermiddagen bekräftar Christina Hallin att sökningen är avslutad och att den gett vissa resultat.

– Vi har hittat en del föremål, men exakt vad kan jag inte kommentera med tanke på förundersökningssekretessen. Vi har tagit med fynden till polisstationen för att undersöka och analysera dem.

En man fortfarande misstänkt

En man har suttit häktad skäligen misstänkt för brottet, men rätten beslutade att släppa mannen då de inte ansåg att bevisningen räckte för att hålla honom häktad. Men han är fortfarande misstänkt för mordet.

Har ni något som binder honom till mordet?

– Det vill jag inte kommentera.

Vad tror ni om möjligheterna att hitta det ni söker fem månader efter mordet?

– Att tiden har gått gör det självklart svårare. Men vi måste göra ett försök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet