Nyskriven soppteater hoppas locka till skratt

Publicerad

Våren 2020 var repetitionerna av soppteatern ”Bomaye! Maria, Bomaye!” klara och premiären på Örebro teater stod för dörren. Då knackade coronapandemin på och föreställningen packades ner i lådor. Men nu är premiären greppbart nära – i februari smäller det.

Regissören och manusförfattaren Hans Christian Thulin beskriver pjäsen som lättsam.

– Vi ville ha det lite lättsamt och jag tycker fortfarande det behovet finns kvar. Jag hoppas verkligen att man kommer hit, blir lite mätt och får skratta en hel del.

Väntat i två år

Det är drag i öppningsnumret. Maria Simonsson Thulin har just satt i halsen och känner att hon håller på att dö. Hon faller, men det blir inte svart. Istället blir det musik och en revy om Marias liv som passerar. 

Efter snart två års väntan ska teatern äntligen få möta en publik, och nu väntar en turné runt om i länet.

– Tanken från början var att vi skulle ha premiär våren 2020, men pandemin kom i vägen så vi hann aldrig gå till premiär. Därför känns det så himla spännande att den äntligen ska få göra det, säger Maria Simonsson Thulin, skådespelare.

I klippet får du se en scen från soppteatern ”Bomaye! Maria, Bomaye!” som kommer att spelas på Örebro teaters caféscen. Den åker också ut på turné i länet under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.