Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg och ÖBO:s vd Ulf Rohlén presenterade under onsdagen flera insatser bolaget gör för att stötta lokalsamhället i spåren av coronakrisen. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

ÖBO ger pengar till KIF, ÖSK och Live at Heart

Uppdaterad
Publicerad

Örebros kommunala bostadsbolag ÖBO har beslutat att skänka pengar till stadens fotbollsklubbar KIF och ÖSK, men också musikfestivalen Live at Heart. Alla har de drabbats hårt ekonomiskt i spåren av coronapandemin.

Den totala summan som kommer klubbarna och festivalen till del motsvarar den summa ÖBO sparar in på den nu sänkta arbetsgivaravgiften.

– Vi vet att de här två klubbarna och Live at Heart ligger örebroarna varmt om hjärtat. Vi vet också att de alla har det väldigt tufft ekonomiskt just nu. Att bidra till och säkra deras överlevnad känns väldigt viktigt för oss, säger ÖBO:s vd Ulf Rohlén.

Coronaviruset i Örebro län

ÖBO vill dock se någon form av motprestation som ska gynna bolagets hyresgäster. Exakt vad det handlar om är inte bestämt, men Ulf Rohlén menar att ett tänkbart alternativ är fribiljetter till matcher.

Ytterligare insatser

ÖBO vill också stötta lokalsamhället genom att erbjuda cirka 160 nya feriejobb, utöver de redan befintliga 120. På de kommunala omsorgsboenden som ägs av ÖBO kommer det under sommaren att anordnas aktiviteter i form av exempelvis spelningar för att stötta lokala kulturarbetare.  

Hör ÖBO:s vd berätta hur mycket bolaget skänker till KIF, ÖSK och Live at Heart i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet