Två personbilar voltade på E20

Uppdaterad
Publicerad

Snö och plusgrader har gjort vägarna hala. Här har vi samlat de olyckor som rapporterats in från länet under onsdagen.

20:47 Singelolycka på E20 söder om Örebro i höjd med Mosås i norrgående riktning. Enligt polisen handlar det om en ny personbil som ska ha voltat och kört av vägen. Räddningstjänsten och bärgare är på plats. Totalt har två bilar hamnat på taket under onsdagskvällen på E20 vid Marieberg. Inga personskador har rapporterats in.

19:35 En bil som ska ha voltat av vägen på E20 mellan Marieberg och avfarten mot Kumla i norrgående riktning. Bilen ska ha hamnat på taket. Polisen säger till SVT att det går knappt stå på motorvägen så halt det är. Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada.

19.05 En trafikolycka där en lastbil ska vara inblandad på E18 i norrgående riktning vid Glanshammar. Lastbilen körde in i vänster mittenräcke och hamnade i dicket. Från lastbilen ska det ha läckt dieselolja på olycksplatsen där det finns ett vattenskyddsområde, vilket nu innebär att platsen genomgår en noggran sanering. Det gör att bara ett körfält är öppet för tillfället.

16.45 Trafikverket rapporterar om en lastbil i diket som inväntar bärgare på väg 204 från Åtorp till Svarå i båda riktningarna i Örebro län. Någon ytterligare information har inte tillkännagivits. Vid 21.00 släppte räddningsledare på trafiken igen.

14:23 Lastbil har fastnat och står över vägen på länsväg 243, mellan Vikers kyrka och Gyttorp. Enligt Trafikverket blockerar lastbilen båda körfälten. Vid 16.30-tiden ska lastbilen har flyttats undan och trafiken är igång som vanligt igen.

13:57 En personbil och lastbil kolliderade på E18 i höjd med Lekhyttan. En person ska vara skadad och undersöks av ambulanspersonal på plats. Under arbetet är vägen avstängd i västlig riktning.

Tidigare olyckor

12:23 Singelolycka med personbil i Svennevad på väg 51. Vägen helt avstängd under bärgningsarbetet. Föraren förd till sjukhus. Tros ha drabbats av sjukdom under färd och kört av vägen.

11:52 Singelolycka. En långtradare lastad med åtta personbilar har kört i diket på länsväg 572 vid Grythem mellan Glanshammar och Götlunda. Ingen person skadad. Stor påverkan för annan trafik under bärgningsarbetet. Trafikverkets prognos är att vägen ska vara öppen igen vid 17-tiden.

9:16 Krock mellan lastbil och personbil på E18 i höjd med Järvstugan. Mycket begränsad framkomlighet under arbetet. Vid 10-tiden åter full framkomlighet.

8:24 Tre bilar i krock på Grävevägen (länsväg 733) i höjd med Lögardammen söder om Garphyttan vid 8:24 på onsdagen. Ingen person ska ha skadats. Under tiden bärgningsarbetet pågick var vägen helt avstängd.

7:30 Trafikverket varnar för mycket halt väglag på riksväg 50. En lastbil sitter fast i Kvinnerstarondellen och flera andra har svårt att ta sig upp för backen vid Mogetorp. 8:15 ska problemen vara avhjälpta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.