Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Westman, enhetschef på Riksgymnasiet, visar källardörren där han tror att tjuvarna tagit sig in. Foto: Philip Naskret/SVT

Omfattande inbrott på Riksgymnasiets elevboende i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Ett av Riksgymnasiets elevboenden i Örebro utsattes för ett omfattande inbrott under julledigheten. Tjuvar tog sig in genom en källardörr och bröt sig sedan in i nästan alla 22 lägenheterna.

– Jag tycker det är djupt tråkigt och väldigt onödigt, säger Lars Westman, enhetschef på Riksgymnasiet.

Det drabbade elevboendet Svartåhus ligger på I3-området i Örebro och enligt Lars Westman upptäcktes inbrottet när personal kom dit den 9 januari efter julledigheten, och ringde polisen.

– De spärrade av här och började göra en undersökning där de både hade hundar och kriminaltekniker. De höll på hela dagen, säger Lars Westman när SVT möter honom utanför Svartåhus.

Elever flyttade

Ingen av de 21 eleverna som bodde där var på plats när inbrottet skedde, men på grund av skadorna inne i byggnaden fick Riksgymnasiet flytta dem till andra boenden.

– Som tur var hade vi lediga platser på våra övriga boenden. Det var lite tur i oturen, säger han.

Hör mer om inbrottet i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.