Joakim och Felicia Femermo var på plats för att ta del av invigningen av Open Art. Kolla in klippet för att se mer från dansfesten på Olaigatan. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Open Art invigdes med dans och färg

Uppdaterad
Publicerad

I strålande sol startade i dag årets upplaga av konstutställningen Open Art. Hundratals människor hade samlats på Olaigatan i centrala Örebro för att vara med på den fartfyllda invigningen.

Få har nog missat förberedelserna inför Open Art. På järntorget tornar tusentals stolar mot himlen och en del av Olaigatan har målats blå.

Det var på denna blåa gata som invigningen av årets Open Art hölls på söndagen.

Open art i Örebro

LÄS MER: Konstig bilkrasch mitt i Örebro

Mama Chajes Orkestar stod för musikunderhållningen, karaktärer i kostym  från teatervalvet dansade loss och ledningen för Open Art höll tal.

LÄS MER: Open Art-konstverk har kollapsat vid Svartån

Dansade genom konstverken

På plats var också landshövningen Maria Larsson, som i stället för traditionell bandklippning, förklarade konstutställningen öppen genom att dansa genom ett av konstverken.

– Det var strålande sol, mycket folk, liv, rörelse, puls och glädje. Skön stämning med också med eftertryck av allvar i tonen, säger Elin Persson, som är enhetschef för för Open Art.

En ståtlig giraff intog den blåa gatan under öppningsceremonin av Open Art. Foto: Jennie Wahlgren/SVT
Kerstin och Bengt Momats njöt av sommarvädret och underhållningen. Foto: Jennie Wahlgren/SVT
Glad musik fyllde gatorna då dansfesten tog fart. Foto: Jennie Wahlgren/SVT
Alla möjliga figurer gick att skåda på den blåa gatan. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Open art i Örebro

Mer i ämnet