Ny idrottssatsning för kvinnor startar i Skönsberg. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Örebro Innebandy presenterar ny tränare

Publicerad

Idag presenterade Örebro Innebady sin nya huvudtränare till kommande säsong i Svenska Superligan– västeråsaren Gabriel Brandberg blir lagets huvudtränare.

Tidigare har han tränat Tillberga, Västerås IB och varit verksam i både Divison 1 och Allsvenskan som tränare. Tidigare har Gabiel Brandberg spelat i Västerås IB i Svenska Superligan.

– Det känns som en spännande utmaning att ta nästa kliv och bli SSL-tränare, och vad det gäller valet av Örebro känns det som att cirkeln är sluten. Jag anser att i regionen Värmland, Närke och Västmanland finns det ett stort innebandyintresse och historiskt sett har denna region tidigare varit väldigt elittät och Närke är den enda av dessa tre som jag inte varit verksam i, säger han i ett pressmeddelande.

Nöjd med värvningen

Erik Eskils från klubbens sportgrupp är nöjd med värvningen.

– Ja, det här tog lite tid längre tid än vad vi tänkt oss men denna gång ville vi hitta något riktigt bra för oss och det här känns väldigt spännande. Gabriel har flera års erfarenhet av båset och även den SSL-erfarenhet som vi önskade på ledarsidan. Sen det viktigaste av allt, personkemin mellan oss stämmer till 150 procent och det känns oerhört bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.