Örebro Kings efter vinsten mot Storvreta. Foto: Leif Jirebeck/Örebro Innebandy

Örebro Kings i topp efter tre matcher – nu väntar Sverigemästarna

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en stark start för nykomlingarna Örebro Kings i SSL. Ett nyförvärv i år är Simon Palmén och i morgon möter laget Sverigemästarna Falun, som också är Simons gamla lag.

Landslagsmeriterade Simon Palmén, som förra året vann SM guld med Falun, är nu åter tillbaka i hemstaden Örebro för att hjälpa laget att bita sig fast i högsta serien.

Och det har börjat bra. Efter de första matcherna är man obesegrade och ligger förvånande nog på en topplacering i tabellen.

– Det är ändå bara tre matcher vi har spelat, så man ska väl inte dra för stora växlar av det. Men det är klart att i premiären slå Storvreta som är en av guldfavoriterna borta är ju väldigt starkt.

– Sen lyckades vi slå både Sirius och AIK också, så det är en väldigt bra start för oss. Lite förvånad är jag men samtidigt vet jag att vi har ett bra lag, säger Simon.

”Går in för tre poäng i varje match”

Tränare Gabriel Brandberg fyller på:

– Vi tar en träning och en match i taget och går in för att ta tre poäng i varje match. Inte sväva iväg och titta på vilka vi skulle behöva vinna mot eller vilka vi kan förlora mot. Vi är ute efter tre poäng i varje match och det är det vi lever efter, säger tränaren Gabriel Brandberg.

Möter förra lagkamraterna

I morgon är det SM-vinnarna, och nyligen också Champions Cup-vinnarna, Falun som kommer på besök. Då får Simon åter igen träffa sina tidigare lagkamrater, nu som motståndare.   

– Det är klart att det är speciellt att möta ett lag som man tidigare spelat i, men det är framför allt innan och efter matchen. Under matchen tänker man inte så mycket på det, men det ska bli kul att möta dem, säger Simon.

– Falun är ju världens bästa lag, så det kommer bli mycket kriga från våran sida, men Falun kommer att få kämpa hårt för att vinna mot oss, säger tränaren Gabriel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.