Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linda Larsson (C), vice ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, berättar om vilka platser längst Hjälmaren som nämns i deras utvecklingsstrategi. Hör henne i klippet ovan. Foto: Markus Lagercrantz /SVT

Örebro kommun söker samarbete för att utveckla Hjälmaren

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun presenterade under tisdagen sin utvecklingsstrategi för Hjälmaren. Syftet med strategin är att ta emot synpunkter och på sikt etablera samarbeten med markägare och andra aktörer runt Hjälmaren.

– Alla ska kunna njuta av Hjälmaren, säger Linda Larsson (C), vice ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

Hjälmaren är Sveriges fjärde största sjö och Örebro kommun menar att sjön har stora utvecklingsmöjligheter. Något som dock kräver samarbete eftersom en stor del av marken runt Hjälmaren är privat.

– För att vi ska nå våra mål behöver vi samarbeta väldigt tätt med andra markägare, kommuner, regioner, näringsliv och civilsamhälle, säger Ullis Sandberg (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad i Örebro kommun.

Hör om kommunens vision för Hjälmaren i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer