Flera vägarbeten påverkar trafiken i Örebro just nu. Foto: SVT

Örebro kommun polisanmäls för trafikröra

Publicerad

En privatperson har polisanmält Örebro kommun för vad han menar är en rörig trafiksituation i staden. Det skriver Nerikes Allehanda idag.

Det pågår flera stora vägarbeten i centrala Örebro för närvarande. Trafiken leds om och stundtals är det köer i biltrafiken. Nu har Göran Karlsson polisanmält kommunen för vad han anser är en farlig situation. Det skriver Nerikes Allehanda idag.

Kort sträcka – lång tid

Göran skulle i tisdags besöka sin sjuke pappa på Universitetssjukhuset i Örebro, men en kort sträcka mellan Skebäcksbron och sjukhuset tog enligt honom 50 minuter att ta sig.

Under den resan såg han ambulanser under utryckning som hade uppenbara svårigheter att ta sig fram snabbt.

Utryckningsfordon har problem

Ambulanschefen på universitetssjukhuset, Thomas Carnell, har via sin personal fått signaler om att det stundtals är problem med framkomligheten.

– Medarbetarna signalerar att det är besvärligt att ta sig fram på gatorna, så är det. Det är tufft i rusningstrafiken. Sen vad det beror på har jag ingen aning om, men man kan väl misstänka att det är undanträngningseffekter, säger Thomas Carnell.

Ambulanssjukvården får kontinuerligt information om pågående byggen och har inte märkt att kommunen agerat utan att meddela dem om trafikändringar.

– Vi har en dialog med Örebro kommun. Vi är med i alla frågor och vi har blivit tillfrågade om alla byggen och om man stänger av gator måste vi få reda på det, säger Carnell.

Ingen patient har skadats

Risken finns att en försenad utryckning kan innebära en fara. Men han är noga med att understryka att det hittills inte orsakat skada för någon patient.

– Vi kan ju inte se något sådant. Vi kan inte säga att det har påverkat patienterna negativt , men å andra sidan, om det tar längre tid att komma fram till en patient som är svårt sjuk, så ja. Men vi har inga avvikelser och det finns ingen som har tagit skada, det är viktigt att poängtera, säger Thomas Carnell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer