Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Regionen satsar på miljöråd – vill nå miljömålen Foto: Enana Alrafidain/SVT

Regionen satsar på miljöråd – vill nå miljömålen

Uppdaterad
Publicerad

Region Örebro län har startat ett helt nytt energi- och klimatråd. Uppdraget är att minska utsläppen av växthusgas för att nå klimatmålet för 2045. Det är ett gemensamt arbete mellan regionen, kommunerna och flera företag i länet.

Regionstyrelsens ordförande anser att detta är ett viktigt steg för att organisera arbetet mellan de olika aktörerna och skapa en bättre dialog med näringslivet. 

– Jag tror aldrig att man kan göra tillräckligt, man kan alltid göra lite mer, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande. 

Närkefrakt är ett av de företag som deltar i satsningen och de tror att dagens arbete inte räcker för att nå klimatmålet. Företagets vd Fredrik Öjdemark menar att regionen måste ställa krav på företagen att påskynda arbetet.  

– Jag tror vi måste testa alla nya sätt vi kan och ställa krav på varandra så det här går snabbare, säger Fredrik Öjdemark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer