”Man vill alltid ge lite extra för supportrarna” menar spelaren Stefan Hannason som sörjer de tomma läktarna. Foto: Emil Nylén Danielsson

Örebro Syrianska saknar sina hängivna supportrar

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben Örebro Syrianska har en stor och passionerad supporterskara. Under matcher fylls läktarna i normala fall till bredden av fans som basunerar ut sin kärlek för klubben. Men i år, när herrarnas a-lag för första gången spelar i division 1, har läktarna stått hjärtskärande tysta. Nu är klubbens saknad efter ”familjen” mycket mycket stor.

Som salt i det känslomässiga sår som publikrestriktionerna gjort i både lag och supportrar har Örebro Syrianska fått spela sin allra sista match på Örnsro IP utan publik. För nu ska den anrika fotbollsplanen göra plats åt bostäder och klubben får husera i Mellringe. Det gör det hela ännu svårare.

– Vi hade föreställt oss ett finare och mer minnesvärt avslut på Örnsro tillsammans med publiken, säger styrelseledamoten Sükrü Kaplan.

Spela klippet och klubbens känslor för supportrarna. Eller ”familjen”  om man så vill .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet