Örebro universitet Black Jacks tog hem segern i säsongspremiären. Foto: Anders Nord/SVT

Örebro universitet Black Jacks taggade på revansch

Uppdaterad
Publicerad

Amerikansk fotboll har kanske många har koll på, men att den även spelas inomhus är kanske mindre känt. Nu har turneringen för universitetslagen i Sverige dragit igång, och Örebro universitet Black Jacks öppnade med seger.

I dag var det premiär för universitetslagens Amerikanska inomhusfotboll och Örebro universitets Black Jacks tog emot KTH Royals i Tybblehallen i Örebro. De möttes i fjol i semifinalen och då var det Örebro som tog hem segern, något som alltså upprepades i dag.

– Matchen var jämn, men vi kunde till sist vinna med trygga 27-20, sa lagets ordförande Gustav Widén efter matchen.

Satsar på guld

Fjolårssäsongen avslutades med en andraplacering för Örebrolaget efter att de förlorade mot Uppsala Universitets Snake Heads. Målsättningen i år är alltså att gå hela vägen och ta hem guldet.

– Silver från i fjol är den bästa placeringen vi har hittills. Vi är något färre spelar i år, men då får vi kämpa lite hårdare istället, säger Gustav Widén.

Vill locka fler lag

I inomhusligan spelar i dagsläget fyra lag, men man jobbar på att även få med Karlstad och Mälardalen i turneringen.

– Så det är ingen stor liga, men vi jobbar som sagt med att bredda den, säger Gustav Widén.

Universitetslagen startade upp runt 2010-2012. Örebros nästa match är mot fjolårets vinnare Uppsala den 17 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.