Frida Granberg Foto: SVT

Örebroare gör comeback i mästarklubb

Uppdaterad
Publicerad

Ex-ÖSK:are tillbaka i storartad stil: ”Det känns jättekul och spännande”.

ÖSK-fostrade Frida Granberg gör comeback i handbollsmålet. Granberg blixtinkallas av den regerande mästarnarklubben Sävehof och går från noll till hundra genom att möta ett av Europas bästa lag i Champions League på lördag. Men redan onsdagskvällen är det premiär mot Önnered.

Tvärsnytt träffade henne sista dagen på jobbet innan match.

– Det är klart att jag är nervös och det ska bli jättekul! Men det är klart att det är pirrigt, säger Frida Granberg.

Satsade på jobbet

ÖSK-fostrade Frida Granberg lade egentligen handbollsskorna på hyllan i våras när hon lämnade elitserieklubben Skövde HF för att satsa på jobbet. Till vardags jobbar hon som ambulanssjuksköterska på Universitetssjukhuset i Örebro. Nu blixtinkallas hon av de regerande svenska mästarna IK Sävehof.

I veckan satte en bristning i vaden stopp för den ordinarie målvakten Johanna Bundsen vilket har gett Granberg ett kontrakt för hela oktober.

– Sävehof ringde i måndags och redan samma kväll skrev vi kontrakt. Vi scannade, skickade och skrev på papprena, så det gick väldigt fort. Det känns jättekul och spännande. En sådan här chans vill man ju inte missa, säger Frida Granberg.

Backar upp

Frida Granberg frälstes av sporten som 10-åring när hon började spela i Örebro SK. Bara 16 år ung var hon med och startade upp ÖSK:s första damlag. Nu blir Frida Granberg uppbackning till Sävehofs Filippa Idéhn som går från att vara andramålvakt till bli förstamålvakt. Hur mycket speltid örebroaren får återstår att se.

Granberg slutade spela handboll i april i år och har sedan dess inte spenderat särskilt mycket tid på en handbollsplan.

– Jag har inte tränat handboll eller spelat match på ett halvår. Jag har tränat två gånger med Järnvägen i Hallsberg men inte mycket mer än så, säger Frida Granberg.

Slovenien på lördag

På lördag bär det av till Slovenien för hennes livs första Champions League-match. För motståndet står RK Krim Mercator från Ljubljana. Men redan ikväll är det premiär, göteborgsderby mot grönklädda Önnered.

– Handbollsmässigt känner jag mig inte förberedd men jag försöker ladda mentalt för att vara så förberedd som möjligt, säger Frida Granberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.