Örebro tingsrätt. Foto: Anders Nord/SVT

Örebroare misstänks ha skickat bild på tickande bomb till riksdagspolitiker

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern åtalas för att ha hotat en riksdagspoltiker. Enligt uppgifter från Säkerhetspolisen (Säpo) har örebroaren skickat en Facebook-kommentar med en bild på en tickande bomb till politikern.

Det var i december förra året som politikern kontaktade polisen, efter att han fått bilden skickad till sig från ett okänt Facebook-konto. Politikern uppger att han la ut ett inlägg Twitter om ensamkommande flyktingbarn, och att det kan ha triggat igång händelsen.

Säpo har granskat kontot

Säpo har bedrivit en utredning för att identifiera personen bakom kontot, som är en fejkprofil. Flera identiska bilder finns på det aktuella kontot och den misstänktes eget Facebook-konto, enligt Säpo.

Åtalas för olaga hot

Mannen åtalas nu för olaga hot vid Örebro tingsrätt. Han nekar till brott och uppger att han inte vet vem politikern är.

”Jag har aldrig hört talas om den människan. Det där, det gör mig helt förvirrad liksom, jag vet inte ett dugg vad det här handlar om”, säger mannen i förhör med Säpo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.