Från Svensktoppen nästa till Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Les gordons är ett Örebroband som startade 2009. Bandet har senaste åren gjort en rad spelningar och bland annat gjort en USA-turné. Nu står Melodifestivalen och knackar inför dörren.

– Musiken betyder allt för mig. Det är ett sätt att få ur sig saker. Det är svårt att beskriva, men det är låtar i mitt huvud hela tiden, säger gitarristen Jonatan Renström.

David Runebjörk och Jonatan Renström som spelar trummor respektive gitarr och har svårt att sätta etikett på vilken typ av musik bandet spelar och var inspirationen kommer ifrån. 

Live at Heart

Spelar det som känns bra

– Inspirationen kommer överallt ifrån. Lyssnar vi på en electro-skiva kan vi känna att vi vill göra en sådan låt, och lyssnar vi på en countryskiva vill vi kanske göra en sådan, säger Jonatan. Trummisen David Runebjörk fortsätter:

– Jag tror att vi inte riktigt vill vara för snäva med det där, vi spelar allt som känns bra, säger han.

Melodifestivalen nästa

Efter att ha gått till final i tävlingen Svensktoppen nästa har bandet blivit erbjudna att spela i Melodifestivalen.

– Först var det mest en chock för vi har aldrig kunnat se oss i det sammanhanget, men nu känns det väldigt bra. Vi har sagt att vi vill skriva vår egen musik, det var villkoret för att vi skulle vara med, säger Jonatan Renström.

Men först Live at heart

Bandet har spelat alla gånger som musikfestivalen Live at heart arrangerats i Örebro, och ni i helgen är det dags igen.

– Det är lite av en tradition. Det är grymt att de skapar ett intresse för musiken i Örebro. Det är någonting som behövs, och det blir fetare för varje år, säger Jonatan Renström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Live at Heart

Mer i ämnet