Örebroförare tillbaka i STCC

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det STCC som gäller igen för Ekblom, Göransson och Björk. På lördag är det STCC-premiär på Knutstorp.

Förra året vann Örebroföraren Fredrik Ekblom TTA-serien, men är nu alltså tillbaka i STCC.

– Det är jättekul att komma tillbaka och köra STCC igen. Nu är det ju med de bilarna vi körde med förra året så det är ju ingen jättestor skillnad, men det är kanonkul att kunna säga att man åker på STCC-rejs igen, för det förstår alla vad det är. Förra året fick man förklara hela tiden vad det var för tävlingar vi skulle köra, säger Fredrik Ekblom till SVT Sport.

– Jag är otroligt laddad. Jag och min teamkompis Ekblom har laddat hela vintern och fystränat och taggat varann inför det här, säger Örebroföraren Thed Björk, som kom trea i TTA-serien förra året.

Fjolårets delade racingserier är historia och i år kör alla de bästa förarna i STCC igen, men med TTA:s reglemente.

– Jag är väldigt glad att motorsportsverige har enats och kommit till en bra lösning, så nu kan vi lämna all oro som varit bakom oss. Jag själv tycker STCC är kul för det är ju där jag har vunnit mina titlar tidigare, säger Örebroföraren Richard Göransson, som slutade 6:a i TTA-mästerskapet i fjol.

På lördag är det STCC-premiär på Knutstorp och den kommer att sändas direkt i SVT Play klockan 12.30-16.15 och 14.00-16.00 i SVT1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.