Polisen räknar med oroligheter i samband med fester under juldagen. Foto: TT

Örebropolisen förbereder sig på ett stökigt dygn

Uppdaterad
Publicerad

Fylla, misshandel och störande av allmän ordning. Polisen i Örebro län har laddat upp med extra resurser för att klara av de oroligheter som brukar uppstå i samband med juldagens hemvändarfester. Även vägarna ska bevakas eftersom att det råder en ökad risk för rattfylleri.

Den 25 december är för polisen en dag som förknippas med mycket arbete. I trafiken råder en ökad risk för rattfylleri eftersom att en del sätter sig i bilen innan de tillnyktrat efter gårdagens julfirande.

– Därför har vi satt in en hel del trafikpoliser som kommer bevaka vägarna, säger polisens vakthavande befäl Jens auf der Heide till SVT Nyheter Örebro under juldagsmorgonen.

Ökad risk för våldsbrott

Förutom trafikkontroller har polisen även satt in extra personal till kvällen. 

Anledningen är att många hemvändare möts upp på privata fester eller ger sig ut i städernas nattliv, vilket i sin tur ökar risken för fylleri och olika typer av våldsbrott.

– Det brukar vara mycket folk ute på stan den här dagen, inte bara i Örebro utan i hela regionen. Vi ska se till att vara väl synliga för allmänheten, säger auf der Heide.

Stökig natt i fjol

Förra året var fyllecellerna i både Örebro, Karlskoga och Lindesberg kraftigt belastade under natten till annandagen. Två personer greps också för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.