Örebropolitiker ska praktisera på LSS-boenden. Foto: Janerik Henriksson / TT

Örebropolitiker ska praktisera på LSS-boenden

Publicerad

Nio politiker från flera partier i Örebro kommer under våren att praktisera på LSS-boenden för personer med särskilda behov. Syftet är att få bättre förståelse för vardagen hos de boende.

Det är kampanjen Funktionshinderbanan som utmanat politiker i landet att praktisera på LSS-boenden.

 I Örebro har nio politiker från sex olika partier tackat ja, bland annat Georg Barsom (KD), ordförande i Nämnden för funktionshindrade och nämndens vice ordförande Fisun Yavas (S). 

Dessutom politiker från moderaterna, liberalerna, centerpartiet och vänsterpartiet. 

– Jättebra initiativ! Det är viktigt att politikerna får en bild av verksamheten. Jag önskar att politikerna under hela praktiken löpande ställer sig frågan om personerna på boendet har goda levnadsvillkor och får samma förutsättningar som andra i samma ålder, säger Margareta Wiklund, som är ordförande för FUB i Örebro, en förening för personer med utvecklingsstörning, i ett pressmeddelande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.