Kicki Nilsson har gjort en hel del uppoffringar för att nå toppen. Foto: Privat

Örebroprofilen svensk mästare i bodyfitness: ”Gladaste vinnaren”

Uppdaterad
Publicerad

Fotografen och bodybuidern Kicki Nilsson trodde knappt att det var sant när hon under fredagskvällen tog SM-guld i bodyfitness för veteraner över 45 år.

– Jag var kvällens gladaste vinnare, berättar hon.

Mångårige fotografen Kicki Nilsson från Örebro har genom årens testat på allt från innebandy till crossfit. För inte så länge sedan valde hon att börja tävla i bodyfitness, vilket var ett modigt steg att ta.

– Jag har tränat i hela mitt liv. Men det är nytt för mig att gå med högklackat på en scen och visa upp mig, berättar hon.

Nått framgång på raketfart

I sin allra första tävling hamnade hon tvåa i december. Och när SM inleddes under fredagskvällen kammade hon hem guldet i klassen bodyfitness för veteraner över 45 år.

– Det känns jättekul. Jag blev båda glad och förvånad när jag hörde att jag vunnit. Tidningen Body utsåg mig till tävlingens gladaste segrare, berättar Kicki.

Kicki Nilsson förebereder sig inför tävling. Foto: Privat

Många uppoffringar

För att nå hela vägen till SM-guld har Kicki Nilsson gjort många uppoffringar.

– Det handlar om att jobba hårt och bygga upp kroppen så mycket det går. Inför tävling lägger jag ner mycket tid på mitt träningsprogram och kostprogram. Det här är verkligen en discpilinsport. Jag begrep inte innan hur mycket disciplin som faktiskt krävs. Det finns inga genvägar, säger hon.

Kickis styrka är att hon klarar av hårda träningsperioder. Den stora utmaningen är det sociala livet när kosten kräver de största uppoffringarna.

– Träningen har jag inte alls några problem med, men man tappar ibland gemenskapen när det kommer till kosten. Är man exempelvis bjuden någonstans och har med sin egen matlåda så är det tufft, medger hon.

Enorm tävlingsmänniska

Kickis väg till toppen har underlättats av att hon är en enorm tävlingsmänniska.

– Vi är tre utövare från Örebro och en från Karlskoga som tävlar. Hade vi inte haft varandra att peppa så hade det nog varit mer tufft eftersom jag tidigare är van vid lagsporter, säger hon.

Redan idag tävlade Kicki Nilsson igen under SM. Denna gång i seniorklassen för kvinnor under 163 centimeter. I tuff konkurrens hamnade Örebroprofilen på andraplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.