Örebros skejtare snart utan inomhushall

Uppdaterad
Publicerad

Örebro Skateboard står snart utan lokal. Innan sommaren måste de lämna Brädcentralen på Östra Bangatan i Örebro. Och de har ingenstans att ta vägen.

Det är full aktivitet inne på Brädcentralen i Örebro. Just den här eftermiddagen är det skejtskola för tjejer och killar i blandade åldrar. Veckans höjdpunkt menar Daniel Nätterdal, tränare och föreståndare för Örebro Skateboard.

– Behovet av en ny större lokal är akut. Alla som vill skejta får inte plats, säger han.

Måste ut innan sommaren

Lokalen har man haft sedan 1999 och många har lärt sig skejta här genom åren. Under flera år höll man också en stor årlig tävling, Millencolin Open, som lockade både svenska elitåkare och utländska. Men snart står de alltså på bar backe. Den ideella föreningen har nämligen ett rivningskontrakt och innan sommaren måste de ut.

Vill ha större bidrag för ökad verksamhet

I över ett år har de aktivt letat ny lokal. Och lediga lokaler finns, men pengar saknas. Det årliga bidraget från Örebro kommun är på 430 000 kronor. Rivningskontraktet har varit förmånligt, men en ny och större lokal blir långt mycket dyrare. Något som föreningen inte har ekonomi till.

– Vi behöver ha våra anslag höjda. Vi har haft samma finansiering från kommunen i ungefär tio år, så vi skulle önska oss en lite större peng, om vi kan generera dubbelt så mycket verksamhet, vilket vi tror att vi kan göra, säger Daniel Nätterdal.

Lite tid kvar

I slutet av mars ska föreningen ha ett möte med Kulturnämnden i Örebro kommun.

– Det är en viktig förening i kommunen och intentionen är att hjälpa dem, säger Behcet Barsom (KD), ordförande i Kulturnämnden.

Lite andrum finns kvar tack vare att utomhussäsongen snart börjar och då flyttar man ut till den stora skejtparken i Drottningsparken. Och Daniel Nätterdal är optimistisk inför hösten.

– Någon gång i oktober kommer vi slå upp portarna till en ny kanonbra skejtboardhall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer