Amanda Olsson är en av tre Örebrostudenter som fått chansen att resa till Cornell University, fyra timmars bilväg från New York.
Amanda läser till vardags vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyllan. I framtiden vill hon jobba inom livsmedelproduktion.
–Jag har alltid varit intresserade av mat, men ville inte bli kock. Måltidsekologprogrammet blev den perfekta blandningen, som fångar hela kedjan från åkern till köket, säger Amanda Olsson till Örebro Universitets hemsida.
”Får lära känna folk i branschen”
Under sommaren går Amanda en tio veckor lång sommarutbildning i livsmedelsproduktion och livsmedelshygien vid Cornell University.
– Det här är verkligen mitt i prick för mig, att få lära känna folk i branschen och jobba med samma saker som hemma fast i en mycket större skala, säger Amanda Olsson.
Hoppas på fortsatt utbyte
Amanda Olsson befinner sig just nu vid Cornell University tillsammans med Carl Klasén och Markus Bergman – två Örebrostudenter som läser till Kulinarisk kock och måltidskreatör vid Restaurang- och hotellhögskolan.
– Jag är mycket glad att professor Carmen Moraru vid Cornell erbjöd våra studenter denna unika möjlighet. Något som absolut bör kunna leda till fortsatt utbyte och samarbete, säger rektorn Johan Schnürer.