Foto: Thomas Wedin /SVT

Örebrotravet ett steg närmare flytt

Publicerad

Att flytta Örebrotravet från Marieberg till Kvinnerstaområdet är nu ett steg närmare verklighet, efter att styrelsen i Örebro travsällskap nu fått i uppdrag att fortsätta jobba med frågan. Men nu protesterar Vänsterpartiet mot flyttplanerna.

I tisdags fattade travsällskapets årsstämma beslut om att de vill gå vidare med planerna att flytta Örebro travet från Marieberg till Kvinnerstaområdet. I och med beslutet ska styrelsen nu arbeta vidare med frågan.

Kommunledningen positiv

Beslutet togs emot positivt av kommunledningen och enligt Kenneth Nilsson kommer kommunen från och med nu vara involverad i flera processer framöver.

– Det är mycket positivt att travet vill ta steget mot att etablera en helt ny tävlingsbana och träningsanläggning i Örebro. Om det blir så kommer det att stärka hela travnäringen i regionen och Örebros attraktivitet med en helt ny travbana i toppklass i Sverige, säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD) i ett pressmeddelande.

(V)ill se annan utveckling

Vänsterparitet reagerar dock mot beslutet idag och menar att det saknas delar i utredningen, och att nackdelarna med flytten är fler än fördelarna.

– Vi har diskuterat den här frågan ganska mycket i partiet. Och trots att det finns några fördelar med flytten, så skulle vi vilja se en helt annan utveckling av Kvinnerstaområdet, säger Murad Artin, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Örebro, i ett pressmeddelande.

Det var 2016 som Örebrotravet först presenterade planerna på att sälja marken i Marieberg och flytta verksamheten till Kvinnersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.