Foto: Sofi Röjlar

Padel får ett nationellt seriespel – skapat av Hallsbergsbor

Uppdaterad
Publicerad

Ett ökat intresse för padel och en saknad av ett organiserat nationellt seriespel fick Hallsbergsborna Mathias Olsson, Rikard Bergström och David Gustafsson att ta saken i egna händer.

– Vi såg ett behov av en nationell serie där man kan ranka sig, inte bara på den lokala anläggningen utan också regionalt och i hela Sverige, säger Mathias Olsson, tävlingsansvarig för Svenska padelligan.

Under våren föddes idén till det hela. Tanken är att samla alla mindre ligor i Sverige för att få en stor rikstäckande liga, med säsongsstart 1 september.

– Vi ser ett stort intresse både från folk som vill samarbeta, alltså företag och sen ser vi att spelare är intresserade, det strömmar in anmälningar varje dag, säger Mathias Olsson, tävlingsansvarig för Svenska padelligan.

I Svenska padelligan kommer man inte kunna spela i klubblag, vilket man kommer göra i Svenska padelförbundets framtida nationella seriespel som också kommer mynna ut i SM.

Hör mer om Örebros anmälningar och vinstpengarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.