Foto: Fredrik Sandberg /TT

Orolig natt i Baronbackarna och misshandel i Kopparberg

Publicerad

Polisen larmades på lördagskvällen om ett pågående bråk i Baronbackarna i Örebro. När de anlände till platsen rådde orolig stämning, men ville ingen prata med dem. I Kopparberg misshandlades en man i 60-årsåldern och uppges blivit medvetslös.

Larmet om ett pågående bråk i bostadsområdet Baronbackarna kom klockan 22.52 på lördagskvällen. En mindre folksamling befann sig på Hjalmar Bergmans väg i höjd med vårdcentralen.

– Det skall ha rört sig om många som befann sig på platsen, uppemot ett femtiotal personer. Enligt patrullen var det orolig stämning, men ingen ville prata med polisen. Några personer kontrollerades, men vi lämnade då utan att kunna konstatera brott, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Den oroliga stämningen höll dock i sig och polisen höll fortsatt uppsikt.

– Det verkar ha pågått hela natten Vi jobbade aktivt med detta till fyratiden på morgonen och det verkar som vi gjort en bra insats, eftersom det inte blev någonting ytterligare, säger Wickberg.

Misshandel i Kopparberg

Klockan 23.11 kom ett larm om ett bråk vid en restaurang i Kopparberg. En man i 60-årsåldern ska ha misshandlats av en man i 30-årsåldern.

– Det var stökigt på platsen. Polisen kontrollerar två personer och konstaterar att ambulans behövs. Den misshandlade personen blödde och ska ha utsatts för sparkar i ansiktet och eventuellt slag. Han ska enligt uppgift även ha varit avtuppad en stund, säger Stefan Wickberg.

En anmälan om misshandel har upprättats, så även en motanmälan samt anmälan om skadegörelse. Ingen är frihetsberövad. Flera personer blev vittnen till händelsen, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.