Dagen efter skottlossningen är många oroliga. Foto: SVT

Oron stor i Markbacken efter skottlossningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter skottlossningen är oron stor i bostadsområdet Markbacken på Väster i Örebro. Aferdita Terllabuqi bor, tillsammans med sin familj, i närheten av den plats där bröderna sköts.

– Det har blivit väldigt obehagligt att bo här nu, säger hon.

Larmet om att en man hittats skottskadad i Markbacken i Örebro kom kvart i sex på onsdagskvällen. I närheten ligger Brukets skola där både föräldrar och barn befann sig och platsen ligger mitt i bostadsområdet.

Känner de drabbade

Aferdita Terllabuqi bor i området och känner familjen vars söner sköts.

Skottlossningen i Markbacken 2018

– Det är väldigt obehagligt. Barnen är rädda och vi också. Jag vet inte vad jag ska säga, det känns inte bra, säger hon.

När hon fick höra om skottlossningen försökte hon direkt få kontakt med sin familj.

– Jag blev jätterädd. Jag ringde hem på en gång och frågade om barnen var hemma, om min man var hemma. Det var obehagligt och jag tycker synd om familjen. Det är inte kul alls.

Vågar inte släppa ut barnen

Under sommaren hade hennes familj inbrott i sin lägenhet då de var bortresta och nu upplever hon att det inte längre är tryggt att bo kvar i området. Hon berättar också att hon inte längre vågar låta barnen leka ute i området.

– Nej det gör jag inte, inte på dagen och inte på kvällen. De vågar inte gå ut utan är bara inne. Sedan vi kom hem från semestern har vi varit rädda och nu händer det här. Det är inte att leka med, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Mer i ämnet