Länstrafikens chaufför har erkänt för sin arbetsgivare att han kört rattfull och orsakat olyckan. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Orsakade allvarlig olycka i Hallsberg – nu åtalas busschauffören

Uppdaterad
Publicerad

Busschauffören som orsakade en allvarlig olycka på Samzeliigatan i Hallsberg i september åtalas nu för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada.

Det var i mitten på september som en busschaufför orsakade en allvarlig olycka strax utanför Hallsberg där två personer skadades allvarligt.

Mannen körde bussen onykter och ska ha kört in i bakänden på ett stillastående fordon. Den stillastående bilen ska då ha kastats över i motsatt körfil, där den krockat med en mötande bil. Både personen i den stillastående bilen och personen i det mötande fordonet skadades allvarligt i olyckan.

Enligt åtalet uppgick chaufförens alkoholhalt i blodet till 1,37 promille. Han har i förhör erkänt brott, och nu väcks alltså åtal mot honom för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.