ÖSK:s vd Simon Åström Foto: ÖSK fotboll

ÖSK på jakt efter ny försvarare

Uppdaterad
Publicerad

När försvararen Brendan Hines-Ike lämnade för spel i Belgien så intensifierades jakten på en ersättare. Nu återstår det bara två veckor innan transferfönstret stänger för Örebro SK.

Klubbchefen Simon Åström är förhoppningsfull över att klubben kommer att göra klart med en ersättare till Brendan Hines-Ike. Han säger att ÖSK har kartlagt flera spår som de nu jobbar med.

– Vi har ett par spår som vi jobbar intensivt med och ambitionen är att få någon klar i tid innan fönstret stänger. Vår grundstrategi är att vi tittar på spelare som har spelat i en nordisk liga, säger Simon Åström, klubbchef i Örebro SK.

Provspelaren aktuell

En spelare som sedan tidigare är känd och som finns bland de tänkbara spåren är 18-åringen Anton Eriksson, från division 1-klubben Umeå som provspelade med ÖSK förra veckan.

– Allt är väl möjligt. Det är ett spår som skulle kunna bli något men inte säkert. Han gjorde ett jättebra provspel, visade bra karaktär och kvalitéer så vi får se vart det kan landa.

Men det verkar inte bara vara en försvarare som Örebro letar efter. Under tisdagen rapporterade Expressen om att ÖSK förhandlar med brasilianska anfallaren Wanderson do Carmo.

– Vi tittar på många olika positioner. Wanderson är fantastisk duktig spelare, men vi kommenterar inga namn som vi tittar på.

”Ingen hemlighet”

Samtidigt finns det fler spelare i ÖSK som drar till sig intresse från andra klubbar. En av de är stjärnan Nahir Besara.

– Det är ingen hemlighet att det finns ett avtal på bordet. Det är en spelare som vi vill förlänga med, en viktig spelare för oss och det är klart att det finns ett stort intresse för honom. Vi vet vart vi har varandra.

SVT Nyheter Örebro har varit i kontakt med spelarens rådgivare Patrik Mörk som inte vill kommentera Besaras framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.