Talangen Anton Eriksson provtränar med Örebro SK. Foto: Pressbild/Jan Hofverberg

ÖSK plockar in 18-årig mittback: ”Har fina egenskaper”

Uppdaterad
Publicerad

18-årige Anton Eriksson har stuckit ut ordentligt den här säsongen i Umeå FC i division 1. Nu ska P18-landslagsbacken provträna med Örebro SK.

– Anton är en spelare som vi tittat noggrannare på under våren och sommaren, säger sportchefen Magnus Sköldmark.

Örebro SK har efter VM-uppehållet haft en tung period i Allsvenskan med tre raka förluster.

Nu tittar klubben efter potentiell förstärkning och man väljer att låta den 18-årige talangen Anton Eriksson träna med klubben under veckan.

– Anton är en spelare som vi tittat noggrannare på under våren och sommaren. Han har fina egenskaper i sitt duellspel och är också bra med bollen. Jag är övertygad att han kommer att klara sig bra i vår träningsmiljö under de dagar som han är här, säger Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

”Ska bli väldigt roligt”

Redan vid 16 års ålder gjorde Anton Eriksson sin A-lagsdebut i Umeå FC. Sedan dess har han spelat sig till en ordinarie plats i division 1.

Nu belönas 18-åringen med provspel i Örebro SK.

– Givetvis kommer det bli en omställning fotbollsmässigt, framförallt när det kommer till tempo. Men det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot det, säger Anton Eriksson till Umeå FC:s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.