Örebros Ferhad Ayaz kramas om efter 1-0-målet. Foto: Conny Sillén / TT

ÖSK skriver kontrakt med supportrarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är vanligt att skriva kontrakt med spelare, tränare och chefer inom fotbollsvärlden. Men nu gör Örebro SK något helt annat och skriver ett kontrakt med supportrarna till klubben.

– Det här är ett nytt sätt för oss att knyta våra fantastiska supportrar ännu närmare oss. Utan våra svartvita fans är vi ingenting, säger Simon Åström, VD på ÖSK Fotboll i ett pressmeddelande.

Avtalet på ett år innehåller rättigheter och skyldigheter.

”De som kritar på för klubben förbinder sig exempelvis att ”heja på ÖSK i den utsträckning som ÖSK förtjänar”, med tillägget ”kanske till och med lite mer, specifikt men inte uteslutande under måljakt i träliga 0-0-lägen, försvar av 1-0 i slutminuterna när egna ribban darrar, och under turliga vändningar i andra halvlek”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Tanken kontraktet är att supportrarna ska ska få sin röst hörd i klubben och att supporterskapet ska knyta ett större band med Örebro SK. I och med avtalet får varje supporter en matchtröja på köpet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.