51 förare stoppade från att köra vidare. Foto: SVT

Över tusen fortkörare när polisen kontrollerade hastigheter

Publicerad

Under förra veckan genomförde polisen en nationell trafikvecka. Resultatet blev över tusen rapporterade hastighetsöverträdelser i polisregion Bergslagen.

Varje år genomför polisen flera trafiksäkerhetsveckor ute på vägarna. Förra veckan var det alltså fokus på hastigheter, vilket resulterade i 1 007 rapporterade hastighetsöverträdelser i polisregion Bergslagen. Där ingår Örebros, Värmlands och Dalarnas län.

– Det är mer faktiskt den här gången än vad vi hade förra trafikveckan, jag tror vi kanske låg på mellan 600-800 då. Det är en ganska stor ökning, tyvärr, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

Även om fokus låg på hastigheter uppdagades även annan brottslighet, däribland anmälningar gällande narkotikabrott och stöld.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.