Huset var redan övertänt när lokföraren upptäckte branden. Foto: Pontus Lundahl/TT

Bil utbrunnen utanför Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har under torsdagsmorgonen släckt en bil som stod och brann vid Torpsjön utanför Degerfors. Någon förare eller ägare syntes inte till.

Strax efter klockan 6 på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en bil som stod och brann på vägen mellan Degerfors och Björneborg.

Bilen var utbrunnen, men ingen satt kvar i den. Larmet kom från en förbipasserande. Någon förare fanns, enligt räddningstjänsten, inte kvar på platsen vid bilen.

Under förmiddagen har polisen mer uppgifter att lämna om händelsen. Det är ännu oklart hur bilen, som nu är släckt, kunde börja brinna. Men polisen misstänker inget brott.

– Det var ägaren som ringde själv. Det har i alla fall inte börjat brinna under färd, men just nu är det okänt hur branden kunde uppstå, säger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.