Foto: Leonora Toplica/SVT

Pappa Veysi: ”Min son frågar varje dag var mamma och lillasyster är”

Uppdaterad
Publicerad

Zozan Büyük, som bodde i Örebro, har nu lämnat Sverige med sin dotter efter att Migrationsdomstolen bestämt att hon ska utvisas till Belgien. Domen bygger på ett hemligstämplat yttrande från Säkerhetspolisen, Säpo. Kvar i Örebro är maken och sonen som nu kämpar för att klara av vardagen med en splittrad familj.

– Jag tänker mest på mina barn. Min son frågar varje dag var mamma och lillasyster är. Det är absolut ingen som har tänkt på mina två små barn, hur de påverkas i framtiden och vilket trauma de kommer att få, säger pappan Veysi Ari.

Pappan och sonen har stannat kvar i Sverige eftersom pojken utreds för autism och ADHD. Veysi är även den enda som nu kan försörja familjen både i Sverige och i Belgien, konstaterar han:

Utvisningen av Zozan

– Vi ska troligtvis sälja lägenheten, jag klarar inte av hyran själv. Det var annorlunda när min fru var här och jobbade.

Överklagat

Enligt familjen vet de inte varför Zozan Büyük anses vara ett hot mot Sveriges säkerhet eftersom Säpo hemligstämplat informationen.

Familjen har överklagat till Europadomstolen.

I klippet ovan berättar Veysi Ari  mer om hur situationen har påverkat familjen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Zozan

Mer i ämnet