Foto: SVT

Parkeringsavgifter införs på fler områden i Örebro

Publicerad

Den första maj kommer parkeringsavgifter att införas på Söder i Örebro. Även på Väster är det snart slut med gratisparkering. Enligt kommunen ska både trafiksituationen och miljön vinna på förändringen.

I takt med befolkningen ökar i Örebro så blir det allt fler bilar i kommunen. Därmed dyker snart fler parkeringsautomater upp i fler delar av staden.

Den första maj kommer parkeringar på Söder att avgiftsbeläggas och den 18 juni är det på Väster det är slut med att låta bilen stå parkerad gratis.

 I ett pressmeddelande från tekniska förvaltningen förklarar kommunen:

”Örebro är en bra plats att leva och bo på, och vi blir allt fler. Det ställer krav på oss att använda utrymmet i centrum på ett effektivt och hållbart sätt. För att bidra till en bra trafiksituation och en god miljö inför vi parkeringsavgift på centrala kommunala parkeringar i Örebro.”

2 Kronor i timmen kommer det att kosta på vardagar mellan kl. 8-18. Ingen avgift vardag före helgdag eller lördag/söndag. Biljett kan lösas för högst 30 kalenderdagar i följd.

Från början var tanken att det skulle kosta 5 kronor per timme, men den lägre avgiften gäller tills frågan om boendeparkering har utretts klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer