– Vi är ett parti med ett djupt engagemang för människor som befinner sig i en utsatt situation, säger Socialdemokraternas partidistriktsordförande Matilda Ernkrans. Foto: Sveriges riksdag/TT

Partidistriktsordförande Matilda Ernkrans (S): ”Ett parti som tar ställning för utsatta”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Kumla kräver ett omedelbart stopp av utvisningar till Afghanistan. Enligt partidistriktsordförande Matilda Ernkrans (S) har ärendet inte varit uppe till diskussion i Örebro län.

– Våra lokalorganisationer fattar sina egna beslut. Men det här är ett styrkebesked som visar att vi är ett parti som tar ställning för utsatta människor.

Enligt Matilda Ernkrans handlar frågan om att stoppa utvisningar till Afghanistan om svåra avvägningar.

LÄS MER: (S) i Kumla kräver stopp av utvisningar till Afghanistan

– Men det är väldigt viktigt att vi kan lita på de bedömningar som görs av olika länder och deras säkerhetstillstånd. Vi måste kunna lita på att bedömningarna är korrekta. De görs av experter.

I ett uttalande skriver Socialdemokraterna i Kumla om säkerhetsläget i Afghanistan och att Utrikesdepartementet med anledning av det tillsvidare avråder från alla resor till landet. Lokalorganisationen kräver därför ett omedelbart stopp av utvisningar till Afghanistan.

LÄS MER: Många döda i explosion i Kabul

– Vi är ett parti med ett djupt engagemang för människor som befinner sig i en utsatt situation. Och det finns ett stort engagemang för de människor som utvisas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.