Passhanteringen låg nere

Uppdaterad
Publicerad

Den som vill ansöka om ett nytt pass kan stöta på problem under dagen. Ett okänt fel i polisens IT-system under tisdagsförmiddagen gör att passhanteringen inte fungerar.

Problemet kan bero på en mindre brand vid polishuset i Stockholm i kvarteret Kronoberg, men det är ännu inte fastställt, enligt Malin Näver, pressekreterare vid polisens mediecenter. Branden är släckt. Det är ännu oklart om felet även påverkar polisen i Bergslagen.

– Jag kan bekräfta att det finns något sorts IT-problem som kan drabba vissa av polisens system. Men jag kan inte svara på hur eller om det drabbar polisområde Bergslagen, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen.

Runt 10.45-tiden bekräftar en passhandläggare i Örebro för för SVT Nyheter Örebro att de haft problem med systemet under dagen, men att det nu ska fungera som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.