Patriks pappa vill uppmana alla som har möjlighet att hjälpa till att leta efter sonen. Foto: Privat/SVT

Patriks pappa om engagemanget: ”En bearbetning av allt det svåra”

Uppdaterad
Publicerad

I sju veckor har 22-årige Patrik Linfeldt varit försvunnen. Flera sökinsatser har gjorts och på onsdagen anordnades ännu en.

– I den här mörka tunneln är det verkligen ljuset det här engagemanget, säger Patriks pappa, som var på plats i Hallsberg.

Det var den 22 maj som Patrik Linfeldt försvann när han skulle åka från Falun, där han studerar, till familjen i Malmö. I samband med resan skulle Patrik byta tåg i Mjölby, men i stället klev han av tåget i Hallsberg.

Patriks pappa, Jörgen Linfeldt, berättar att sonen under våren varit deprimerad  till och från . Föräldrarna hade tillsammans med Patrik bestämt att han skulle komma hem och få stöd och hjälp.

Försvunne Patrik

LÄS MER: Stor sökinsats efter 22-åriga Patrik

Det har gått sju veckor sedan Patrik försvann. Flera sökinsatser har anordnats sedan dess. På onsdagseftermiddagen samlades frivilliga i Hallsberg för att leta efter Patrik. Jörgen Linfeldt hade tagit sig dit för att träffa människorna som engagerat sig i sökandet efter hans son.

– Det känns bra att vara på plats och äntligen få träffa alla de här fantastiska människorna som hjälpt till och letat efter sonen, säger Jörgen.

Drönare användes i onsdagens sökinsats. Foto: Anders Nord / SVT

Stort stöd

Flera av dygnens timmar har familjen jobbat hemifrån och fungerat som en sambandscentral, berättar Jörgen. Nu kände han sig redo att själv komma upp och möta många av de människor som han haft kontakt med via telefon och chatt. Stödet som familjen fått från personer runt om i landet, beskriver han som stort.

– Jag möter mycket kärlek och stöd. I går kväll var jag här också när sökgrupperna kom tillbaka så jag fick krama om och tacka alla personligen.

– Att mötas ansikte mot ansikte känns bra, som en bearbetning av allt det här svåra också.

”Ni betyder jättemycket”

Till och med fredag kommer sökarbetet pågå i Hallsberg. Förmodligen fortsätter det även nästa vecka, berättar Jörgen.

– Så jag vill uppmana och uppmuntra alla som har möjlighet att komma ner och hjälpa till. Ni betyder så jättemycket. För att vi ska få avsökt allting så vi är helt färdiga med Hallsberg. Det är ett viktigt budskap jag vill få fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet