Peabs samarbete med kommunen sprack. Foto: TT

Peab om spruckna samarbetet kring skolbyggen: ”Har gjort det vi kan”

Uppdaterad
Publicerad

Peab och det kommunala bolaget Falab lyckades inte komma överens om prislappen för skolbyggnationerna i Lindesberg. Nu ger byggföretaget sin syn på varför samarbetet sprack.

– Kommun har inte de pengar som det skulle kosta, säger Anders Bjelke på Peab.

Det var Peabs presenterade prislapp för det stora byggprojektet som fick kommunen att dra sig ur samarbetet, för att nu inleda en ny upphandling.

– Då vi tillsammans med Peab inte lyckats hålla projekteringen av Lindbackaskolan och Brotorpskolan inom de ekonomiska ramarna, utan att dra ner på funktioner, kvalitéer och estetik, har vi gemensamt beslutat att avbryta samarbetet, säger Roger Sixtensson, vd för Falab, i ett pressmeddelande.

”Har full respekt för beslutet”

Till SVT Nyheter Örebro säger Anders Bjelke att man tycker att det är tråkigt att samarbetet inte gick att ro i hamn.

– Vi har svarat på de frågor vi fått kring byggnadsritningarna och berättat vad det kommer att kosta. Kommunen har inte de pengarna. Vi har även efter samtal tagit fram billigare åtgärder som vi tyckt varit riktigt bra. Nu kommer kommunen titta över möjligheterna med ett fast pris. Vi har full respekt för kommunens beslut och vi har gjort det vi kan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.