Foto: Arkivbild/SVT

Pengar till fiberutbyggnad på landsbygden i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Invånare i Granbergsdal, Utterbäck och Högåsen kan komma att få fiber. Karlskoga energi och miljö har fått ett bidrag på 13 miljoner kronor, vilket täcker 60 procent av kostnaden för utbyggnaden.

För att bygget ska bli av krävs att 60-70 procent av hushållen tackar ja till erbjudandet. Pengarna som Karlskoga energi och miljö fått beviljade av Länsstyrelsen skulle täcka 60 procent av kostnaderna för att bygga ut stadsnätet.

För boende i Granbergsdal och Utterbäck hölls ett digitalt informationsmöte under förra veckan. De kommer även att få brev med information om projektet. Sedan ska även boende i Högåsen kontaktas.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om att Region Örebro län inte når målen i sin handlingsplan, om att 95 procent av hushållen ska ha snabbt bredband i år. Andelen ligger istället på 81 procent och de flesta som blivit utan bor på landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer